De la invenția sprayului cu vopsea în 1866 de către Sherwin-Williams, acesta a suferit modificări majore și îmbunătățiri substanțiale. În 1974, David Williams a inventat sprayul de marcat, prima variantă a sprayului topografic utilizat azi.
Toate sprayurile topografice oferite de către Marcad.ro reflectă munca depusă în alegerea celor mai bune produse. Sprayurile de marcat din ofertă nu conțin plumb, au un conținut de pigmenți ridicat și nu conțin dimetilbenzen(xilen) sau toluen/toluol. Produsele din gama Marcad sunt produse și testate la cele mai înalte standarde din industrie, pentru a-și face treaba corect.Sprayurile de la Marcad conțin vopsea pe bază de diluant de cea mai înaltă calitate create pentru lucrările topografice unde însemnările necesită o durabilitate de până la 6 luni sau mai mult.
Sprayul de marcaj cu aerosol are un design specific pentru utilizarea într-o poziție verticală inversată ca vopsea pentru marcaj. Pentru aplicare nu este nevoie de un aplicator, și poate fi folosit cu ușurință. Poate fi folosit de asemenea și cu suportul pentru marcaj pentru a ușura lucrările mai mari și pentru eliminarea oboselii mâinilor sau durerea de spate.
Sprayul de marcaj este caracterizat prin uscarea rapidă și aderarea la aproape toate suprafețele cum ar fi beton, asfalt, pământ, iarbă, pietriș, etc. Acest produs poate fi folosit într-o varietate de circumstanțe, de exemplu pentru marcarea construcțiilor sau a zonelor de excavare, utilități subterane, siguranța traficului sau pentru marcarea diverselor puncte topografice. Sprayul de marcaj este un instrument esențial în topografie și construcții, oferind o vizibilitate mare pentru punctul sau linia trasată de către inginer pentru referințe ușoare și fluiditate in cadrul lucrării și a măsurătorilor.
Înainte de utilizare se recomandă agitarea sprayului de marcaj între 30 de secunde și un minut după ce se aude bila dinăuntru, pentru amestecarea vopselei. Pentru evitarea blocării tubului în perioadele îndelungate de neutilizare, se recomandă golirea pompiței. De obicei acest lucru se face prin menținerea tubului in poziție verticală cu capătul care conține pompița în sus și sprayerea până când acesta se oprește din sprayat. După uscare, sprayul aplicat nu reprezintă nici un pericol pentru mediu sau animale, fiind ideal pentru utilizarea în natură unde ar putea intra în contact cu animalele sau insectele din zonă. De asemenea, nu este dăunător pentru peluză sau alte plante, fiind cea mai potrivită metodă de marcare pentru inginerii topografi.
Imaginile produselor afisate pe site sunt cu titlu de prezentare.